Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Building
meets excellence

BM Engineering is een onafhankelijk studie- en adviesbureau in de bouwwereld. Onze troeven? Multidisciplinariteit, een schaalgrootte die professionaliteit en efficiëntie combineert met een aanpak op mensenmaat, en ruime ervaring in uiteenlopende en uitdagende projecten voor private en publieke klanten.

Sectoren

Expertise op diverse terreinen

Industry

Industry

We zorgen voor de ontwikkeling en uitbreiding van complexe industriële (infra)structuren, gebouwen en processen, zowel on- als offshore. Door onze algemene expertise in de bouw te combineren met die van industriële en proces MEP, zorgen we met 1 aanspreekmunt voor optimalisering, stroomlijning en productiviteitsverhoging in ambitieuze bedrijven.

Office commercial

Office & Commercial

In de moderne kantoor- en commerciële omgeving staan comfort, modulariteit en energiezuinigheid voorop. We voldoen met duurzame innovaties aan de wensen van vandaag, en ontwerpen open structuren en hoogstaande technieken die flexibel inspelen op veranderende noden in de toekomst. 

Residential

Residential

In residentiële bouwprojecten koppelen we een sterke focus op duurzaamheid aan een scherpe prijszetting. Met stabiliteitsoplossingen die flexibele indelingen mogelijk maken, expertise in individuele en collectieve energieopwekking, en zichtbare of onzichtbare slimme details die de architectuur versterken, zorgen we voor maximaal wooncomfort. 

Harbour

Harbour & Marine

We ontwerpen infrastructuur om schepen vlot te laten aan- en afmeren, de goederen efficiënt te lossen en te laden en ze veilig aan land op te slaan. Naast een snelle realisatie streven we naar een goede balans tussen kostprijsoptimalisatie en duurzaam materiaalgebruik op de korte termijn en mogelijke uitbreidingen op de lange termijn.

Care

Care & education

Bij de bouw en renovatie van publieke en private serviceflats, woonzorginstellingen en scholen zetten we sterk in op gebruiks- en onderhoudscomfort van de ruimtes, en op energiezuinige technieken die slim zijn, maar toch eenvoudig in gebruik. Onze ingrepen zorgen ervoor dat alle aandacht kan gaan naar de mens die er woont, verblijft en werkt.

Civil works

Civil Works

Het ontwerpen van kaaimuren, landhoofden voor bruggen en tunnels, beschoeiingswerken en grote industriële constructies en technieken voor energieopwekking, afvalbehandeling of waterzuivering kent voor ons geen geheimen meer. We doen zowel private als publieke opdrachten.

Services

Meerwaarde op diverse vlakken

Structural

Zowel de creatieve architectuur als de complexiteit van situaties of noden omzetten in een structureel ontwerp dat in de praktijk gerealiseerd kan worden, is de essentie van onze afdeling stabiliteit. In heel uiteenlopende en vaak uitdagende projecten waken we steeds over duurzaam materiaalgebruik en economische oplossingen.

Building Services

Zorgvuldig ontworpen en economisch gedimensioneerde technieken zijn in grote mate bepalend voor een optimaal woon- en werkcomfort in een gebouw. We vertrekken bij elk project dan ook van een langetermijnvisie die zowel de energetische als de facilitaire impact over de volledige levensduur van het gebouw in rekening brengt.

BIM

Al jaren gebruiken we de kracht van Building Information Modeling (BIM) om beter te ontwerpen, te bouwen en te exploiteren. Met BIM management en coördinatie, data- en document management en as-builtmanagement staan we voor een geïntegreerde aanpak. De voordelen? Tijd en centen winnen op de korte én de lange termijn.

Civil engineering

De afdeling Civil Engineering zorgt voor het ontwerp en de studie van niet-gebouwgebonden structurele elementen, van infrastructuurwerken tot beton- of staalstructuren van tunnels, landhoofden, bruggen, onshore kaaimuren en steigers, en offshore aanmeervoorzieningen.

Industrial MEP

De productiviteit van de installaties staat in industriële projecten centraal. Utilities zijn hierbij van cruciaal belang. Performantie, energiezuinigheid, betrouwbaarheid, continuïteit en onderhoudsvriendelijkheid zijn dan ook de sleutelfactoren van de MEP-studies die een brede waaier aan diverse technieken omvatten.

EPC Management

EPC Management slaat de brug tussen industriële processen en de fysieke omgeving waarin die plaatsvinden. Met efficiënt project management en met BIM als ‘lijm’ tussen beide pijlers zorgen we ervoor dat complexe en grootschalige industriële (ver)bouwprojecten vlot en kwalitatief worden gerealiseerd.

Vacatures

Join our
mega team

Cultuur

Talent doet groeien

Zowel ons team als de projecten waaraan we meewerken zijn in de voorbije jaren exponentieel gegroeid. Dat is alleen mogelijk door onze medewerkers alle kansen te geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo halen ze niet alleen voldoening uit hun job, maar bouwen ze ook de expertise en ervaring op technisch en menselijk vlak op, die onze inbreng in elk project nog waardevoller maakt. 

BM
Why

Talent

Talent laten ontplooien en renderen voor een duurzame maatschappij en onze klanten

How

Cultuur

Daadkracht
Teamgericht
Positief geprogrammeerd

WHAT

M.E.G.A

Mentor 
E-novator 
Generator 
Allrounder 

Case

Gemeenteschool Heestert

Het  bouwen van de kleuter- en basisschool incl. administratieve dienst, polyvalente ruimte, restaurant en sporthalproject omvatte 2768m². Daarnaast werd ook nog een speelplaats, parkeer- en circulatieruimte en groenaanleg voorzien.

Case

Belgian New Fruit Wharf

Fruitterminal bestaande uit 22.850m² opslag ( temp : -1°C / +14°C ) - 11.400. Opslag paletten waarvan 9600 geautomatiseerd - hoogte ongeveer 30m.

Case

Sea Tank Terminal Kaai 510

Tankenpark voor de op- en overslag en het blenden van aardolieproducten met totale oppervlakte van 250.000 m² en een gezamenlijke capaciteit van 900.000 m³. Daarnaast stonden wij in voor het ontwerp van de steiger met 6 aanmeerposities.

Actualiteit

Nieuws

10.07.24

Gemeenteschool ’t Mozaïek in Eernegem renoveert en breidt uit

Lees meer
10.07.24

Collega's Jamie en Pierre aan het woord

Lees meer
10.07.24

VDL Bus Roeselare maakt tot 800 e-bussen per jaar op nieuwe site

Lees meer